making magic happen

HA nem az aktuális wizzair akció alapján választunk úticélt ÉS fordítok némi időt a tervezésre azon túl is, hogy írok egy 2 héttel ezelőttig csak instagramon követett keramikuslánynak egy Nagyon Fontos Tányér ügyében, talán nem bruttó 2 napra lőjük be Stockholmot (ami nettó 1 lett, többek közt azért, mert a wizzair Stockholmnak hívott repülőtere 100 km.re van Stockholmtól), és talán belefért volna még a modern műveszeti múzeum meg egy hajókázás is, a Skansen meg a Vasa* mellett, meg egy kávé, mondjuk itt.

de mivel az aktuális wizzair akció alapján választottunk úticélt és nem fordítottam semmi időt a tervezésre, a nettó egy nap dramaturgiája erősen leegyszerűsödött: lett 2 múzeum meg 3 tányér.

okosság: a Vasaban félóránként van egy 25 perces vezetés, ami nélkül sokkal kevésbé lett volna szuperjó a múzeum, plusz a múzeum étterme is nagyon szerethető: a húsgolyót pl. kicsit magasabb dimenzióba helyezték, mint az ikea.
szállás: a Motel L az utóbbi választásaim legpörfiktebb kis hotele, elég jó reggelivel, madárcsicsergéssel meg állatjó tapétákkal - 10 perc vonatozásra Stkh Centráltól.
Stkh highlight: elmenni a Keramihacker stúdióba, megismerkedni Kingával és végigbeszélgetni vele egy fél délelőttöt - ráadásul a studió pont 200 méterre van attól a helytől, ahonnan a legjobb  látképet lehet megcsinálni a városról. már ha vk barátja az ilyesminek.


ps. ma, hogy végre találtam magamra 1 órát, kicsaptam a testemet a napra és kinyitottam a már hetek óta meglevő 2 nyári Jamie magazint - és az első dolog, amit megláttam, az egy stockholmi food-guide volt. hátperszehogy.

na, és akkor hogy meglegyen az ív: itt egy spagetti a Jamie-ből egy Kinga-tányéron.

diós, cukkinis spagetti

diós, cukkinis spagetti

hozzávalók

  • 15 dkg spagetti
  • 1 nagyobb cukkini, felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl a tészta főzővizéből
  • 1 nagy marék dió
  • friss bazsalikom
  • parmezán

know-how

  1. amíg a tészta főtt, a fél centisre karikázott cukkinit kevés olajon pár perc alatt megpirítottam (2 részletben). amikor már jónak láttam, hozzácsaptam a felkarikázott fokhagymát és a durvára vágott diót is - az első részletet kiszedtem egy tányérra és békén hagytam.
  2. a második felét a cukkininek ugyanígy csináltam meg, de amikor a dió és a fokhagyma már átpirult kicsit, beleöntöttem a főzővizet és a tejfölt is, aztán botmixerrel csináltam belőle szószt. megsóztam.
  3. a szószba beleforgattam a kész tésztát.
  4. az egészben maradt cukkinik a végén kerültek rá, a parmezánnal és a bazsalikomlevelekkel együtt.

forrás: Jamie July/August 2017

creamy courgette spaghetti

creamy courgette spaghetti