uborkaszezon, csicseriborsó

élem a minden tanulság nélküli nyári uborkaszezont, szakácskönyv nem volt a kezemben másfél hónapja, ha vmit mégis főzök, azt éjjel 10 és éjfél közt teszem (értelemszerűen ebben az idősávban meg is esszük emez darabokat, emiatt olyanok vagyunk mind a ketten mint a malacok, továbbá fényképezni sincs mit másnap, amikor már van fény - kicsit már várom, hogy újra egyedülálló nő legyek, 4 üveg rozéval, 4+ üveg sörrel a hűtőben, kockahassal, plusz egy doboz tepertőkrémmel és 1 zacskó abonettel - addig viszont vannak ezek a deluxe saláták, k nagy szelet húsokkal (meg a jégkrémek dobozszámra (250 kcal/10 dkg)).

fűszeres pirított csicseriborsó

fűszeres pirított csicseriborsó

hozzávalók

  • 40 dkg (főtt) csicseriborsó
  • 1 nagy tk római kömény
  • 1 nagy tk koriander
  • 1 nagy tk füstölt pirospaprika
  • só, bors, chilipehely
  • olaj

know-how

  1. üveges csicserit használtam (mindig azt használok - amikor lehet kapni a Lidlben, veszek egy kartonnal, ami kitart egy darabig) - szűrőben, folyó víz alatt átöblítettem, egy konyharuhára borítottam és leszedtem a héjukat. szemenként. Buddha hozzám képest kutyafasza.)
  2. a lehéjazott csicserit kevés olajba forgattam, rászórtam a megőrölt fűszereket + a paprikát, aztán egy teflonban közepes fokozaton, fedő alatt, rendszeresen rázogatva 10-15 perc alatt szépen megpirítottam. sót, chilipelyhet csak a végén tettem rá.
  3. [mindeközben összevagdostam piros és sárga paprikát, paradicsomot, lilahagymát, uborkát irreálisan apró kockákra, megszórtam egy csomó (tényleg sok!) apróra vágott zöldfűszerrel, öntöttem rá olivaolajat + balzsamecetet, megsóztam, összekevertem és ... - leírni sokkal rövidebb volt, mint elkészíteni, de egyébként tökegyszerű, tökfinom, tökmutatós.]
  4. [aztán még: egyforma mennyiségű tahinit, majonézt és joghurtot is összekevertem - úgyis mint öntet a a salátára.]
  5. [volt hozzá grillkolbász is, ami tetszőlegesen helyettesíthető falafellel, grillezett sajttal, grillezett hússal, vagy el is hagyható mindez és akkor lehet tagelni a vegakajával.]

forrás

chickpeas

ez lehetett volna egy ilyen volt-ilyen lett képpár is, de nyilván nem csináltam jobbra komponált sült variációt, úgyhogy mégse lett ilyen volt-ilyen lett képpár.

spicy roasted chickpeas