hétfőn reggel

most olvastam, hogy hétfő reggel csak egy sütire meg egy sörre vágyik az ember.

én mondjuk egy kávéra (meg egy kis gyengédségre), dehát volt egy adag túrótorta tegnapról, úgyhogy mégis lett legalább süti hétfő reggelre.


ps. továbbra is gáznak tartom magyar oldalakról szedett receptek újraposztolását, még ha Chili&Vanilia oldala is az, de az elmúlt 3 4 hónapban időben erősen csökkentett üzemmódban működik a receptlelő skillem, úgyis mint quick dinner ideas, de aztán azokból is fehérjeturmix lesz általában. ez a recipe meg 2 hónapja meg volt nyitva a telefonomon - ideje volt már megsütni.

zapekanka (orosz túrótorta)

zapekanka (orosz túrótorta)

hozzávalók

  • 75 dkg túró*
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 7,5 dkg búzadara
  • 5 dkg vaj, megolvasztva
  • 1 teáskanál só
  • 2 citrom reszelt héja (kellett volna, de nem volt citromom. aztán kiderült hogy van, de akkor már mindegy volt -> nem tettem bele)
  • 10 dkg mazsola (is kellett volna, de ez sem volt, úgyhogy kandírozott narancshéjat tettem bele)

know-how

  1. *krémes túró szerepelt az eredeti receptben, de a leghalványabb fogalmam sincs, hogy mi az a krémes túró, úgyhogy sima 25 dkg-os dobozosokból csináltam
  2. a túrót, a tojásokat, a sót, a cukrot és a tejfölt robotgéppel krémesre kevertem, hozzáöntöttem az olvasztott vajat, a végén hozzászórtam a búzadarát.
  3. a kész masszába belekevertem a kandírozott narancsot.
  4. a masszát kivajazott, búzadarával beszórt 23 cm-es kerámiaedénybe öntöttem, aztán majdnem egy órán át sült 175 fokon. 45 percnél tettem egy alufóliát a tetejére, mert elkezdett túl sült kinézete lenni.
  5. evés előtt hagyni kell langyosra hűlni, lekvárt, tejfölt lehet hozzá adni - ebből az lett, hogy csak másnap kóstoltuk meg, és a világon semmi nem kell rá: úgy jó, ahogy van. (a lekvár csak a kép kedvéért került rá.)

forrás

zapekanka

a szupertányér keramihacker, a lekvár anya, a kéz Balázs ❤️