válságkezelés

miután egy fél konyhamegújítás miatt egészen közel kerültünk a házassági életközösségünk felbontásához, Balázs jobbnak látta elhúzni a német irodába egy időre, én meg itt maradtam, a szoba közepén egy szépen becsomagolt, zsír új sütővel meg egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező főzőlappal, amit kerülgettem egy darabig, aztán hirtelen felindulásból kirángattam a régi nem működőt a korpuszból, és beraktam az újat - a két esemény sokkal tovább tartott, mint gondoltam, ráadásul az új főzőlap 3 mm-rel nagyobb a réginél, és halvány fingom nincs, hogy lesz áram vezetve beléjük, de legalább már nem a szoba közepén vannak.

mivel a munkalap beszerzés még így se áll, kijelenthető, hogy fuck this shit az 1 hónapja húzódó konyhamegújító projekt jelenleg nagyjából 20%-on áll, ami korántsem az a szint, ahol működik a tűzhely.

de legalább szép.

cserébe 1 hónapja saláta van. meg most ez a túrógolyó, mert már halálosan unom a jégkrémet.

kókuszos túrógolyó

kókuszos túrógolyó

hozzávalók

  • 25 dkg rögös túró
  • 10 dkg vajas keksz (aldis teljes kiörlésűt használtam)
  • 2 ek eritrit (vagy cukor)
  • 4 ek kókuszreszelék
  • (1-2 ek joghurt, ha szükséges)
  • cc. 20 szem meggy (fagyasztott)

know-how

  1. a meggy kivételével minden hozzávalót betettem a késes aprítóba és homogén masszává alakítottam - ezekkel az arányokkal az enyém kicsit száraz volt, úgyhogy adtam hozzá némi joghurtot.
  2. egy evőkanálnyi adagokat gombócoltam, mindegyiknek a közepébe belegyúrva egy szem meggyet.
  3. a kész golyókat meghempergettem kókuszreszelékben.
  4. a túró miatt hűtőben tárolós!

forrás

én: véleményezd már a képet a tegnapi golyókról!
kolléganő: ú, állat! a bal oldali annyira nem, ilyet bármelyik szakácskönyvben látok, de a jobb oldali olyan, amit azonnal megennék. (...) most mit röhögsz?
én: máskor is így szarozd le, amit csinálok, jó?