kéne majd kicsit lazítani

2 nap múlva születésnap.

nem emiatt, hanem csak úgy, illetve hát mert volt itt tegnapról 20 dkg tök, elkészült ez a tészta, amit le is fényképeztem, ha már elkészült. aztán láttam, hogy nahát, már megint sikerült pontosan ugyanolyan képeket legyártanom, mint a múlt héten, meg azelőtt. ugyanazon az alapon, ugyanabból a szögből, ugyanúgy kanállal/villával a háttérben, meg valami kiszóródott ez-azzal az előtérben. felhívtam Balázst, hogy kissé emelkedett hangon 478adjára is kifejtsem neki, hogy ebben a k konyhában nincs semmi a római köményen kívül, ami a normális élethez kell. de legfőképp fény nincs. meg a fotós cuccaim.

ezután elhúztam tesómhoz meginni egy üveg pezsgőt, ami után hazafele rommá áztam. és amikorra minden rongyot sikerül magamról lerángatni, Zsuzsi 8 előtt 2 perccel felhívott a Trafó elől, hogy hol vagyok már. hogy-hogy hol, Zsuzsi? ... ZSUZSIIIIII ... ***ZD MEG ... EZT NEM HISZEM EL. ... ELFELEJTETTEM.

azóta már sikerült normalizálni a vérnyomásomat, kitöröltem a jegyeket tartalmazó ímélt, a lelki békém miatt, bár amikor megláttam, hogy mennyit adtam értük, újra apátiába süllyedtem.

de legalább azóta is zuhog.

örüljünk ennek is, hisz oly' kevés dolognak lehet örülni manapság.

tészta fetás sütőtökkrémmel

tészta fetás sütőtökkrémmel

hozzávalók

  • 20 dkg sült tök
  • 1 dl tej
  • 1/2 fej hagyma, egészen apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 levél szárított zsálya
  • 2-3 szál kakukkfű
  • 5-6 dkg feta
  • sült bacon (opcionális, de vétek lehagyni)
  • 10 dkg tészta/fő

know-how

  1. a feldarabolt hagymát hagymát üvegesre pároltam, rádobtam a fokhagymát, addig kavargattam, amíg illatozni kezdett.
  2. erre az alapra ment a sült tök - összekevertem.
  3. felöntöttem a tejjel, sóztam (finoman! jön még a feta), beleszórtam a fűszereket és összerottyantottam.
  4. a végén belemorzsoltam a fetát és botmixerrel pürésítettem.
  5. a tésztát (én cc. 25 dkg eierspatzle-t használtam, erre az adagra nagyon bőven elég volt a tökkrém) összekevertem a krémmel, és imigyen tálaltam. a tetejére ment még egy kis feta + a baconkockák, amik nagyon erősen ajánlottak rá.

forrás

creamy butternut squash pasta

a csodálatos, ámde rozsdás ollót Evoktól kaptam, 2 éve, azóta pakolgatom itt, de most szerintem meglelte helyét az eztettem-univerzumban.

creamy butternut squash pasta