É: “a hasonlókhoz való vonzalmunkban annak is szerepe van, hogy gyerekként megjegyezzük, elraktározzuk az ellenkező nemű szülő külső jellegzetességeit és bizonyos tulajdonságait. Vagyis szeretünk – főleg a férfiak – az ellenkező nemű szülőhöz is hasonló partnert választani”. (innen)
B: mármint anyámra te?
É: végül is már 486-szor elmondtad, mennyire szereted anyukád főztjét. na, akkor állítsuk ezt párhuzamba az estével, amikor felszedtél.
B: ??
É: sajtos tészta?
B: hát ha mindenképp ki akarod kerülni a sármomat, inkább a 2 üveg bor volt az, ha engem kérdezel. [röhög]
na, ennyit a pszichológiáról, és most egy lencsecurry.
vöröslencse-curry
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 kisebb répa, vékonyra karikázva
- 1 tk rómaikömény
- 1 tk currypor
- 1/2 tk kurkuma
- 1 tk feketehagyma-mag (nigella)
- 25 dkg vöröslencse, hideg vízben átmosva
- 1.2 l alaplé
- 1/2 doboz aprított paradicsomkonzerv (a levével)
- 10 dkg spenót
- joghurt
- menta, petrezselyem
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1/2 tk chilipehely
Know-how
- a hagymákat felaprítottam, a répát felkarikáztam és a reszelt gyömbérrel, feketehagyma-maggal, rómaiköménnyel, kurkumával, curry-porral és a chilipehellyel együtt lassú tűzön 7-8 percig pároltam lefedve.
- eztán ment bele a fél doboz paradicsom, az átmosott lencse és az alaplé - felforraltam és 20 percig lefedve főztem.
- a végén adtam hozzá a felcsíkozott spenótot, összekevertem, de ezzel már nem főztem.
- a tálalásnál a joghurtot és az aprított mentát mindenki maga tette rá.
- 3-4 emberes adag, egyébként.
forrás: Jamie Magazine, Issue73, Nov. 16.
Nagyon jo!!!!!!! Ma ez volt az ebed es a vacsi is ez lesz, nagyon bejott! Sajnos nigella mag es chili pehely nem volt a haznal es a szine sem ilyen gazdag. Egy potty Eros Pistat tettem bele (micsoda igenytelenseg, de kellett bele a csipos) es sok friss korianderrel szortam meg. Meg tobb ilyet, pls! Vagyis bitte!
mindig meglepsz azzal, hogy innen főzöl 🙂
(fyi: chili pehely a Lidl-ben szokott lenni az Ázsia-napok keretében, nigella meg az Ázsia Bt-től)
Pedig szoktam! Sult porridge-ot pl. hetente.
Ezek szerint hónapok óta rakosgattam az asztalomon a receptet… tegnapig… felvettem a “marad” listára 🙂
akkor ezek szerint megcsináltad? (vagy csak tovább toltad? 😉 )
Igen, nagyon finom lett 🙂