csak neked: kislány

bár nem sorolom magam a kerékpárutak terminátorai közé, azér' amikor 2 cekkerrel, kitöltve a teljes sávszélességet ballagott előttem emberünk a JELÖLT KERÉKPÁRÚTON és úgy tett, mintha nem hallaná, hogy kitartóan próbálom holmi csengővel felhívni a figyelmét, hogy nem jó helyen van épp, akkor azért csak feltámadt bennem a népnevelő attitűd. ráadásul ugyanő még rá is tolt erre egy monológot, amiben szóba került anyám, némi szex meg sok paraszt biciklis. ennél a résznél már csak megálltam, visszafordultam és elkezdem feltolni a napszemüveget a homlokomra, hogy lássa, milyen, amikor csúnyán nézek - de erre befejezte egy "kislány" megszólítással a hülyeségeit, mire is megállítottam a mozdulatot, visszahúztam a napszemüveget a helyére, mert úgy döntöttem, hogy ez a megszólítás többet ér nekem annál a fejnél, amit akkor láttam volna magam előtt, ha tényleg feltolom a szemüveget és az a sudribunkó ráébred, hogy sokkal inkább csókolom már ez, nem kislány.


ez meg azért lett, mert le volt értékelve a spárga, egyrészt, másrészt a legutóbbi spárgafotót kb. napra pontosan 6 (!!!) éve csináltam, úgyhogy nagyon ideje volt már meghaladni azt a képet kissé. (Balázs, az előolvasó 8 perce dicséri a 6 évvel ezelőtti képet. ilyenkor érzem igazán, hogy milyen jelentős a gasztrofotográfiai fejlődés, amin keresztülmentem és hogy mennyire megérte egy 2 kategóriával jobb gépbe beruházni.)

spárga leveles tésztában, brie sajttal

spárga leveles tésztában, brie sajttal

hozzávalók

  • 1 tekercs leveles tészta (aldi/lidl)
  • 1 tojás
  • 1 köteg zöld spárga
  • brie sajt
  • olaj
  • só, bors
  • 2 ek méz
  • 2 ek vaj
  • 1 ek friss kakukkfű (szárítottból fele)

know-how

  1. a leveles tésztát 8 négyzetre vágtam és megkentem őket a felvert tojással.
  2. minden négyzetre átlósan tettem egy szelet brie-t és daráltam rá némi borsot.
  3. a spárgát megmostam, a fejrészt letörtem, ahol elpattant, kevés sóval, borssal és egy kis olajjal összeforgattam (a letört szárakat meghámoztam és főztem belőlük egy levest, krumplival és cukkinivel, de annyira semmilyen lett, hogy be se linkelem a forrást).
  4. az olajos spárgafejek mentek a brie-re (majdnem minden négyzetre jutott 2 síp).
  5. a szemközti csücsköknél fogva összehajtottam a négyzetet, lekentem a maradék tojással és cc. 20 perc alatt 170 fokon készre sütöttem (ennyi idő alatt a spárga szépen megpuhult).
  6. amíg sült, a vajat és a mézet összemelegítettem, beleszórtam a kakukkfüvet és a kész, még meleg batyukat áthúztam vele.
  7. állatjó lett. komolyan.

forrás

asparagus and brie puff pastry

asparagus and brie puff pastry