egyébként tényleg nőnap volt

keríthetnék valami sztorit ide, de tkp azért lett ez a tápiókapuding, mert egy hónapja nincs új poszt - ráadásul egy olyan délután csináltam meg, amikor pont nőnap volt az Irán cukrászdában vettem 9600 kalóriát (egyébként tényleg nőnap volt, én meg igazán szeretek magamnak örömet okozni), amit gátlástalanul meg is ettem, mindezen cselekedet után pedig 2 evőkanál eritrittel (!!!) gondoltam csökkenteni a kognitív disszonanciámat, aminek pont ugyanannyi értelme volt, mint a baklavák után tápiókapudinggal bohóckodni - a képalkotási kényszer viszont nagy úr.

összességében: a tápiókapudinggal sok nyűg nincs, cserébe fotogén, variábilis és gombokért beszerezhető (500 HUF/45 dkg.os zacskó) - már ahol, ugye.

tápiókapuding

tápiókapuding

hozzávalók

  • 4 dkg aprószemű tápiókagyöngy
  • 2.5 dl víz
  • 2 szelet friss gyömbér
  • 2 karika citrom
  • 1.5 dl kókusztej
  • 2 ek eritrit
  • gránátalma-mag a tetejére

know-how

  1. a tápiókagyöngyöt leöntöttem a forrásban levő vízzel, beletettem a gyömbér- és citromszeleteket és gyakran megkeverve 10-12 perc alatt megfőztem (akkor van kész, amikor átlátszóvá és nyálkássá válik).
  2. hozzáöntöttem a kókusztej felét, kicsit még főztem vele, aztán kitettem hűlni az erkélye.
  3. amikor elhűlt, a maradék kókusztejjel a kívánt állagra hígítottam.
  4. és a végén megszórtam a gránátalma-magokkal (meg pisztáciával, a kép kedvéért).

forrás

tapioca pudding

tapioca pudding

csináltam már egyszer tápiókapudingot, a képből úgy látom, még az ír életünk elején (aww) - de akkor még nem volt ilyen bjudifull Lantos judit-kanalam készleten. (ez mondjuk eléggé meg is látszik az akkori képek minőségén.)