Receptek, amikben van avokádó

home office

egy jó kis saláta, tortillába tekerve, hogy kézzel is meg lehessen enni. extra jóság benne, hogy gyakorlatilag bármit bele lehet hajigálni, ami épp otthon van elfekvőben. ami viszont kötelező bele, az a tahini – de abból meg egyébként is érdemes egy üveggel tartani, csak mert bámulatos ízvarázsló ő.

tempeh

annak idején, amikor először ettem tempehet, a leghalványabb fogalmam sem volt róla, hogy mit eszek. (egészen biztos csináltam zseniális fotókat is róla, de most kaptam a tájékoztatást, hogy azon a túrán 1300 kép készült az én gépemmel, a NAS-on egy mappában van minden, és azonos a dátum, úgyhogy Écink első tempehje nem indul meg a világhír felé. de a Lilla Warung igen – nyugdíjas koromban mellé költözök és egész nap enni fogok.) amikor felfedeztem, hogy a kedvenc kínai boltomban is [ Tovább ]

itthon annyira nem elviselhetetlen a hőség, mint otthon a 4.en a lapostető alatt, ahol valószínűleg már nem leszek ilyen lelkes, amikor ebédcsinálásról van szó. itthon még futni is elmegyek esténként a gátra, bár tegnap este már meglehetőst leizzadtam, mire végeztem az adaggal. de édesapám jött velem biciklivel, szórakoztatott mindenféle történettel (időnként ugyan próbált demoralizálni: “ülj fel, fiam, viszlek egy kicsit” – amin nyilván muszáj röhögni, de 7 km.nél már ez nem olyan triviális tevékenység) aztán a biciklivázon hazafuvarozott, és minden [ Tovább ]

miért együnk fajitat?

mert jó. írói vénám elhagyott legott, de tán feléled egyszer, én meg visszatalálok kicsiny konyhámba – addig meg konzerv, e: a paradicsomsalsahoz: 20 dkg cherry paradicsom negyedelve 1 kis fej shallotta hagyma (vagy lila, vagy zöld) nagyon apróra kockázva 1 csokor petrezselyem (koriander igaziból) apróra vágva 1 csili (vagy ki mennyit bír, kellemesen csípjen) 1 lime leve só egy tálban minden összetevőt óvatosan összekevertem. egy órára félretettem, hogy az ízek össze tudjanak érni. a só miatt levet eresztett, ezt tálalás [ Tovább ]