limoncello

Anyának készül, karácsonyra.

összeolvastam egy rakat receptet, nagyjából mind tiszta szeszből gondolta a megvalósítást — de eszembe se jutott egydecinként összevásárolni a gyógyszertárakból a szükséges mennyiséget. tehát: absolut.
aztán kiderül még, hogy a limoncello olasz. háhh.
továbbá, hogy kell hozzá: citrom, szesz, víz, cukor és idő (dolce vita szerint fahéj és szegfűszeg is mehet bele). a receptek többsége legalább 3 hétig állítja a vékonyan lehámozott citromhéjat az alkoholban, ezután megy bele a szirup.
mivel az olaszoknál minden valamirevaló háztartásnak megvan a maga limoncello recipéje, az édesség elég jól szabályozható saját ízlés szerint.
ami szintén mindenhol le vagyon írva: jéghidegen fogyasztandó, illetve mindenhogy másképp is: sütibe, koktélként (rendkívül nagy koktélivó lévén, ez fontos info), pezsgővel felöntve. szóval mindenhogy.

limoncello

limoncello

Hozzávalók

 • 6 nagy citrom héja (forró vízben áztak, mert nem voltak biok ők)
 • 0.5 l vodka
 • 200 ml víz
 • 20 dkg cukor

Know-how

 1. a vodka kisebb alkoholfoka miatt a szirup 1:1 arányúra módosul, gyógyszertári szesz esetén 2:1 az arány a víz javára.
 2. 12-14 napig áznak a citromhéjak a vodkában - a krumplihámozóval szépen meg tudtam hámozni, beletettem egy nagy kubus üvegbe, amiből könnyen ki tudom majd szedni a héjat, aztán megy bele a kihűlt, igen sűrűre főzőtt szirup. és ennyi.
https://www.eztettem.hu/2011/12/limoncello.html

2 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Papp Sándorné

  Hogy rohan az idő! 🙂 – Én is büszke vagyok rád!
  Gratulálok az eztettemhez.

  Válasz

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.