borravaló*

én már nem tudom, hogy leltem itt is* rá kántorbandira, de nagyon nem szomorodtam el miatta. Balázs lehet, hogy kicsit igen, miután tegnap megvetettem vele 2 üveggel is a külföldi sauvignon blanc-okból való okosodásom után. (mert otthon szűklátókörűen környezettudatosan csakis a világhírű magyart isszuk, azon belül Rezső bájét kiemelten – aki nem világhírű ugyan, de zseniálisan jó; aztán itt hipergyors felfedezést tettem az 1. estémen: ezek nem ismerik a magyar bort! — nahát! van viszont egy csomó spanyol, ausztrál, új-zélandi meg francia. amikről én a világon semmit nem tudok. így lettek jobbára címkedizájn alapján kiválasztva az elmúlt hónapok borai – egyre kisebb számban, mert szarabbnál szarabbakat sikerült kiválasztanom. (…) aztán tegnap egy oyster bay megtörte a sort, meg minket is kissé a végére. így esett, hogy az ebéd, a citromos-cukkinis spagetti reggel lett összehajintva 16 perc alatt és azóta is élénken foglalkoztat az a probléma, hogy ha így is lehet, akkor mit pöcsölök más napokon órákat.

citromos-cukkinis spagetti

citromos-cukkinis spagetti

citromos-cukkinis spagetti

Hozzávalók

 • 20 dkg cukkini reszelve
 • 10 dkg bacon (rasher itt)
 • 1/2 citrom héja és leve
 • bors
 • 5 dkg sajt reszelve
 • 12.5 dkg spagetti (negyed zacskó)

Know-how

 1. a rashert felcsíkoztam vékonyra, kevés olajon megsütöttem, erre ment a reszelt cukkini, 1-2 percig kavargattam őket együtt.
 2. ekkorra megfőtt a tészta, amit átszedtem a cukkinis serpenyőbe, ráreszeltem a citromhéjat, ment rá egy kis citromlé is, meg a bors. (a citrom nagyon fontos ízelem, nem elhagyandó!)
 3. a sajt a legvégén a tetejére.
 4. jó, mi? csak gyorsan elmúlik belőlem. (5 óra és dögéhes vagyok.)
https://www.eztettem.hu/2012/12/citromos-cukkinis-spagetti.html

4 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Éci

  na, bazz, feszülhetek én itt a fotográfiákon… az van, Szilvia, hogy szerintem én nem tudok olyat 😀 (látom magam előtt, ahogy apukád és te a gép előtt ültök és ezen méláztok ;))

  Válasz
 2. Réka

  nos, szerintem nagyon jó lett a fotó! (cuki ez a tálka) a cukkinis-citromos tésztát pedig szeretjük, főleg egy kis chilivel:P

  Válasz
 3. Éci

  nos, köszönöm 🙂 (tegnap beugrottam az arabhoz, találtam széptányért, mondott rá 10 eurót, ékes angolsággal mondtam neki, h lóf…szt, aztán Balázsnak, h te tuti tudnád, mi van az alatt a réteg alatt, amit én egy pléhtányérnak látok :D))

  Válasz

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.