borravaló*

én már nem tudom, hogy leltem itt is* rá kántorbandira, de nagyon nem szomorodtam el miatta. Balázs lehet, hogy kicsit igen, miután tegnap megvetettem vele 2 üveggel is a külföldi sauvignon blanc-okból való okosodásom után. (mert otthon szűklátókörűen környezettudatosan csakis a világhírű magyart isszuk, azon belül Rezső bájét kiemelten - aki nem világhírű ugyan, de zseniálisan jó; aztán itt hipergyors felfedezést tettem az 1. estémen: ezek nem ismerik a magyar bort! - nahát! van viszont egy csomó spanyol, ausztrál, új-zélandi meg francia. amikről én a világon semmit nem tudok. így lettek jobbára címkedizájn alapján kiválasztva az elmúlt hónapok borai - egyre kisebb számban, mert szarabbnál szarabbakat sikerült kiválasztanom. (...) aztán tegnap egy oyster bay megtörte a sort, meg minket is kissé a végére. így esett, hogy az ebéd, a citromos-cukkinis spagetti reggel lett összehajintva 16 perc alatt és azóta is élénken foglalkoztat az a probléma, hogy ha így is lehet, akkor mit pöcsölök más napokon órákat.

citromos-cukkinis spagetti

citromos-cukkinis spagetti

hozzávalók

  • 20 dkg cukkini reszelve
  • 10 dkg bacon (rasher itt)
  • 1/2 citrom héja és leve
  • bors
  • 5 dkg sajt reszelve
  • 12.5 dkg spagetti (negyed zacskó)

know-how

  1. a rashert felcsíkoztam vékonyra, kevés olajon megsütöttem, erre ment a reszelt cukkini, 1-2 percig kavargattam őket együtt.
  2. ekkorra megfőtt a tészta, amit átszedtem a cukkinis serpenyőbe, ráreszeltem a citromhéjat, ment rá egy kis citromlé is, meg a bors. (a citrom nagyon fontos ízelem, nem elhagyandó!)
  3. a sajt a legvégén a tetejére.
  4. jó, mi? csak gyorsan elmúlik belőlem. (5 óra és dögéhes vagyok.)