sült spárga zöldfűszerekkel pácolt csirkenyárssal

volt egy köteg spárgám. ami folyamatosan nyomasztott, mert a szakirodalmi jegyzetek tanulmányozása óta tudom, hogy mire a pultra kerül, már vén. és nálam már itt állt T+3 napja. lelki szemeim előtt azt láttam, hogy óráról órára nagyobb darab megy majd a kukába. (ahol elpattan hajlításnál, az az ultimate end. az alatt kuka. — UPDATE! most olvastam, hogy alaplébe kiváló a fás rész is.)
megint Ch&V-nál kötöttem ki.
csináltam 4 óra szabadságot a fotózáshoz, kissé feldúltam a hétvégén kialjazott lakást, lett megint egy csomó mosatlan, rájöttem, hogy a futópadon kívül még fényképezés közben is remekjól lehet rádiót hallgatni, elmerengtem a radiocafe megszűnése ütötte űrön, és miután 5 percet hagytam a munkábaérésre (4.7 km) már nem is találtam oly nagyon szörnyűnek a jövőt.

sült spárga zöldfűszerekkel pácolt csirkenyárssal

sült spárga zöldfűszerekkel pácolt csirkenyárssal

Hozzávalók

    a spárgához
  • 1 köteg spárga
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 1 ek cukor
  • a csirkenyárshoz
  • 50 dkg csirkemell (rossz érzéssel ugyan, dehát ez volt a mélyhűtőben)
  • egyforma kockákra vágva
  • 1/2 piros pritaminpaprika
  • 1 lilahagyma felezve, aztán vastagra szelve, majd hosszában felezve ismét
  • 1 kisebb cukkini vastag karikákra szelve
  • annyi olaj, hogy ellepje a csirkekockákat
  • 3 ág rozmaring apróra vágva
  • 5-6 levél zsálya apróra vágva
  • 1 ek kakukkfű (a növénykéről, ami kiszáradt)
  • 1/2 csilipaprika karikázva
  • 1 ek egész bors (vegyes)

Know-how

  1. a spárgát egy nagyobb edénybe állítottam fejjel lefele, teletöltöttem vízzel, és hagytam kicsit, hogy hátha maguktól is kijönnek a homokszemek a redőkből. (a zöld spárgát nem kell megpucolni.)
  2. aztán a fás részt lepattintottam a végekről, tepsibe raktam őket, sóztam, borsoztam, az olaj és a cukor keverékét rácsöpögtettem és megsütöttem.
  3. légkeverés, 180 fok, 10 perc.
  4. a csirkekockákat leöntöttem annyi olajjal, ami ellepte, belekevertem a fűszernövényeket és lefedve legalább egy órára hűtőbe tettem.
  5. a bambusznyársakat vízbe áztattam.
  6. a zöldségeket daraboltam.
  7. a pácidő leteltével a nyársra húzgáltam a húst és a zöldségeket - a nyárson sóztam meg őket.
  8. sütő, 180 fok, légkeverés 15 perc, a végén kb. 10 perc grill.
https://www.eztettem.hu/2012/05/sult-sparga-zoldfuszerekkel-pacolt-csirkenyarssal.html

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.