csirke-ánizs-gyömbér-kókusz

újabb remekjó fűszer-konstelláció. citromfű és kaffírlime-levél nélkül. nahát. és jó! nahát!

történet nincs.

ahogy fényképészeti ihlet se:

ánizsos, kókuszos csirke

ánizsos, kókuszos csirke

hozzávalók

  • 48 dkg csirkecomb-filé (de kb mindegy, miféle része a csirkének/disznajnak)
  • 3 cm gyömbér lereszelve (én igazán nem tudom, hogy a fenébe lehet lemérni 3 cm gyömbért. átmérőre? hosszra? mér' nem egyszerűbb ek-ban megadni? vagy g.ban, hovatovább? nem értem.)
  • 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 ek cukor
  • 1 tk ánizs
  • 2 dl kókusztej
  • só, bors
  • 4 szál újhagyma
  • fél kaliforniai paprika
  • 1 kis marék földimogyoró

know-how

  1. a combokról leszedett háj kisült zsírjában a fokhagymát és a gyömbért megpirítottam, hozzáadtam az ánizst és a cukrot, amit karamellizálódásig kavartam.
  2. ezekre kerültek a felkockázott combok. átsütöttem jól, majd felöntöttem az egészet kókusztejjel és 10 percig főztem (közben sóbors).
  3. az elkészült húshoz a végén adtam a felkockázott paprikát,a felkarikázott hagymát és a mogyorót. rizzsel esz. (a comb továbbra se szerelmem.)