muppet show, magic cake stb.

szoktam elhatározni dolgokat.

időnként pl azt, hogy akkor holnaptól határozott és sikeres nőnek fogok öltözni, a campereket elteszem emléknek, lesz szép táska, szép cipő -- (idáig szoktam jutni a gondolatokkal, aztán elfogynak az ötleteim), aztán bekerékpározok a városba és veszek 3 kistányért meg 2 poharat a fényképezéshez veszek 2 pólót. bugyikéket nagy helókitti fejjel, meg egy másikat rózsaszín mápetsó-szörnnyel. és még örülök is. mert az egész kemping legszebb pólójában fogom számolatlanul magamba dönteni a fröccsöket. a camperek maradnak. lehet, hogy veszek egy bugyikék körömlakkot is a pólóhoz. határozott és sikeres nőnek majd később öltözöm.

meg olyat is szoktam elhatározni, nagyon komolyan, hogy a héten nem csinálok 3 sütit. mert a végén valahogy mindig elfogy.

és nem veszek egy doboz idióta ízű jégkrémet SE.

aztán meglátom ezt és megcsinálom. miután megettem egy fél doboz pattogatott kukoricás jégkrémet.

magic cake (a.k.a. intelligens krémes)

magic cake (a.k.a. intelligens krémes)

hozzávalók

  • 4 tojás
  • 1 ek víz
  • 15 dkg cukor
  • 12.5 dkg vaj, olvasztva
  • 11.5 dkg liszt
  • 5 dl langyos tej

know-how

  1. a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztottam.
  2. a sárgákat kikevertem a cukorral, hozzáadtam a vizet és a felolvasztott vajat és még 1 percig vertem. fokozatosan hozzászórtam a lisztet, miközben tovább kevertem (még mindig a géppel).
  3. amikor elfogyott a liszt, hozzáöntöttem a masszához a langyos tejet és egy fakanállal összekevertem. (szép homogén tészta lett, kb mint a palacsinta.)
  4. a fehérjékből kemény habot vertem és harmadonként óvatosan belekevertem a masszába.
  5. egy 25x25-ös tepsiben sütöttem meg (a kapcsos tortaforma nem jó, túl híg a massza, esetleg kifolyhat), 20 percig 160 fokon, aztán 40et 140-en.
  6. DE! ez túl sok volt, ennél sokkal vastagabbnak kellett volna a 'custard'-rétegnek maradnia, legközelebb 20 perccel kevesebbet sütöm, mondjuk 150 fokon. (amúgy sütés közben duplájára nőtt, berepedt a teteje, aztán teljesen összeszottyadt, de egy jó fotográfia csodákra képes. sose higgyetek a szemeteknek.)
  7. mindezt leszámítva igen jó volt.