klasszik nudli haladóknak

nem rémlik, mikor történt legutóbb ennyi minden egy hét alatt életemben először velem.
életemben először ültem Balázs mellett egy orvosi rendelőben és koncentráltam 800%osan, hogy értsem, mit mond a doktorbácsi Balázsról, aki félig már önkívületben volt és egyáltalán nem volt hajlandó figyelni.
aztán éltemben először robogtam át a városon úgy, hogy Balázs nem szólt bele sehol, hogy mikor melyik sávban lennék sokkal jobb helyen – mert még ekkor sem volt magánál, pedig ez már egy másik nap volt.
továbbá életemben először szabtam szét egy egész tyúkot, és közben csak egyszer rohantam ki a konyhából (mert a egy élő madárnál csak egy döglött madár félelmetesebb) – de aztán összeszedtem magam, mert Balázs húslevest akart enni (amit már jelentős javulásként könyveltem el, mert előtte 2 napig nem evett) — tehát életemben először húslevest főztem a szétszabott tyúkból.
valamint életemben először nem osztottam le csóri házastársamat egy egész héten át, hogy most azonnal kezdjen el mosogatni.
és még: életemben először nem bezacskózott mélyhűtött, hanem a kicsi kezemmel megsodorgatott nudlit főztem. Balázs ekkorra már visszanyerte régi önmagát, és a nudlikészítés nagy szakértőjeként beszólt, hogy szerinte mit nem csinálok jól. és mivel az állapota már megengedte: visszaszóltam – és lett veszekedés és visszazökkent minden a régi kerékvágásba.
leszámítva, hogy még mindig süket fél fülére.

klasszik nudli

klasszik nudli

Hozzávalók

  • krumpli (0.5 kg, kb)
  • 1 ek zsír
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • liszt

Know-how

  1. a krumplit héjában megfőztem és teljesen kihűtöttem (hogy ne vegyen fel brutál sok lisztet).
  2. krumplinyomóval összetörtem, beleütöttem a tojást, hozzáadtam a zsírt és annyi lisztet, amennyivel a tészta nagyon lágy, de nem ragacsos állagú lett.
  3. a kész tésztát lisztezett lapon kinyújtottam fél cm vékonyra, felcsíkoztam, a csíkokat pedig nudli nagyságúra daraboltam. aztán lisztes kézzel kicsit még nudlisabbra sodorgattam őket.
  4. forrásban levő sós vízben 5 percig főztem őket.
  5. pirított zsemlemorzsa, fahéjas cukor, lekvár.
  6. nem is értem, miért vonzódom a római köményhez oly nagyon.
https://www.eztettem.hu/2013/04/klasszik-nudli-haladoknak.html

itt egy precízebb leírás Olgi barátnőmnél, azoknak, akik nem olyan profik, mint én. hehe.

8 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. HajniZoli

    Csodás fotóid vannak! Én sem szívesen darabolok fel állatot, ezt inkább a Páromra bízom, de legutóbb a halpucolásnál Ő is majdnem feladta:-)
    Újabban a fél kiló krumplihoz 6 nagy ek lisztet teszek, finom a tésztája. Ahogy mondod nem csupa lisztes így.

    Válasz

Leave a Reply to Rita nyirati Cancel reply

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.