(we were) Fishing on Orfű

párbeszéd a kocsiban az M6oson:

É: Mary PopKidz a b**meg kategória.
P: lesz Maszkura is, addigra kerüljünk nagyon messze a viaszat sátortól.
A: Odett? ne má'!
P: HS7, úristen! de arról hál' isten lemaradunk.
B: Bozo. tkp minek megyünk?!
A: és laptopot hozott valaki?
É: jéger nem jó?

de mindenek előtt lett meggyfagyi otthoni meggyből. a rendkívül jól kihasznált fagyigép élete során először fért be a mélyhűtőbe kényelmesen (mer'hogy töküres volt, minusz a jéger), és én legalább egy órán át elhittem, hogy jó ötlet volt 3 éve megvenni őt. aztán kavart egy órát, meg még egy kicsit, a leendő fagyi állaga semmivel nem hasonlított kevésbé a meggyturmix állagához, mint a fagyigépes processz előtt - így nagyon lazán behajítottam a tartályt a már tényleg töküres mélyhűtőbe és a jégert hónalj alá csapva elhúztunk Orfűre.

a fagyi 3 nappal később kellemesen betonkeményre fagyva várt és nem volt 46 fok és lehetett fényképezni is. volt öröm. de a fagyigép nettó pénzkidobás.

meggyfagyi sűrített tejjel

meggyfagyi sűrített tejjel

hozzávalók

  • 2 tubus cukrozott sűrített tej
  • 1 nagy doboz joghurt (375 g)
  • 40 dkg meggy (kb.)
  • 8-10 mentalevél
  • cukor (a rendkívüli felkészültségű férjem szerint - aki még ehhez IS ért - a jeges dolgokon kevésbé érződik az édesség, úgyhogy beleborított még egy adag, teljesen értelmetlen mennyiségű cukrot a turmixba, ami miatt a végeredmény szerintem tök gejl lett)

know-how

  1. a kimagozott meggyet összeturmixoltam a mentával, a joghurttal és a sűrített tejjel. (ha nem elég édes a sűrített tejtől, itt kell a cukrot is hozzáadni.) a sűrű turmixot beleöntöttem a fagyigépbe és készre fagyasztottam. (fagyigép nélkül is működik - óránként ki kell venni a fagyasztóból és villával összetörni a jégkristályokat benne - ismétlés addig, amíg a kívánt állagot el nem éri a fagyi.)

IMG_0550