beachparty — VKF 58.

jobb esetben van nyaralás. még jobb esetben ez még véletlenül sem tengerparti döglés. hanem mondjuk vízitúra vagy biciklizgetés a kispajtikkal. előbbi esetben van bogrács, utóbbiban ha van, akkor összeveszek Ferivel a hagyma szükséges mennyiségén, ha nincs, az éppen útba eső helyi egységben gordonblőt eszek.
és akkor a TeaRoom-lányok kiírták az aktuális VKF-témát (minden bizonnyal az eddigi legkreatívabb módon körítve, de ez náluk mondjuk nem újdonság).
legalább 2 napig próbáltam elképzelni magam napbarnított sellőtesttel egy bícsen, amint számos, szintén napbarnított és sellőtestű barátim gyűrűjében boldogan danolászva, mert az egyik napbarnított félistennek történetesen még gitárja is van, éppen valami kis halat grillezgetek a tűző napon, talpig sminkben, izzadságcseppek nélkül, csakis a napolaj az, ami csillan a tökéletes testemen. (…)
na, ezért nem kell sok pinterestet nézegetni.

hideg uborkaleves zöldfűszerekkel

a kiírás szerint: “kézben elvihető vagy elcsomagolható legyen és így könnyen is fogyasztható, hogy visszaülve a törölközőnkre is kényelmesen eszegessük.”  – kicsit bizonytalankodtam a leves előtt, de eszembe jutott Orfű meg a Kanál nevű pécsi levesező a kajarészlegen, meg a folyamatos sor a bódé előtt, meg a legelső minden elfogyott, bocs tábla a bódésoron, és úgy döntöttem, hogy 40 fokban a hideg leves pont tökjó ötlet. továbbá elképzeltem még számos barátim bepárásodó tekintetét, amikor 40 km biciklizés után előveszem a szatyromból a termoszt a hideg leveskével, amire mind egyszerre kérdezi meg: SÖRT NEM HOZTÁL, ÉCI?

petrezselyem

hideg uborkaleves zöldfűszerekkel és csirkés-ricottás minipalacsintával

hideg uborkaleves zöldfűszerekkel és csirkés-ricottás minipalacsintával

Hozzávalók

    a leveshez
  • 2.5 dl húsleves (innentől nem ugyan vega, de zöldésgleveskockával is lehetett volna)
  • 2.5 dl sűrű joghurt
  • 1 nagy uborka
  • 1 nagy csokor petrezselyem, kapor, menta vegyesen (tényleg nagy csokor)
  • só, bors
  • (1-2 gerezd fokhagyma, amit kifelejetettem)
  • a palacsintákhoz
  • 10 dkg főtt csirkehús (a vasárnapi húslevesből - komolyan)
  • 13 dkg ricotta
  • 12 dkg cottage cheese
  • 1 tojás
  • 3 ek liszt (self raisinget használtam - sima is jó, pici sütőporral)
  • 3-4 ek tej a tészta lazításához
  • só, bors

Know-how

    a leveshez
  1. a nagyjából összedarabolt uborkát és a zöldfűszereket a levessel összeturmixoltam, hozzáadtam a joghurtot, kevertem rajta még egyet. időbarát termék.
  2. a palacsintákhoz
  3. a ricottát és a cottage cheese-t a főtt csirkehússal pürésítettem (botmixerrel).
  4. innen fakanállal tovább: hozzáadtam a tojást és a lisztet, sóztam, borsoztam, összekevertem. teljesen sima, nagyon sűrű tészta lett. hozzáadtam a minimális tejet - az volt a cél, hogy a palacsintasütőben ne folyjon szét. nagyon kevés olajon sütöttem meg: fél evőkanálnyi mennyiségekből lett egy minipalacsinta. közepes hőfokon sütöttem és rohadt sokáig tartott.
  5. hidegen, melegen egyformán jó volt, szelet uborkával, kis joghurttal a tetején még jobb.
https://www.eztettem.hu/2013/08/beachparty-vkf-58.html

húsos-ricottás minipalacsinta

Egy hozzászólás a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.