blogkóstolás Vöröskaktusznál

Vöröskaktusz lenyűgözően termékeny blogíró. mióta Dina kisorsolta nekem, visszajárok a blogjára, olvasgatom a receptjeit – mondjuk már az első látogatás 3. percében tudtam, hogy mit fogok választani, de akartam adni a többieknek is egy esélyt.
az édes szekciója különösen gazdag, és hát egy sütit fényképezni egyenlő a könnyebb ellenállás irányába mozdulni. de a sütifényképezés alapfeltétele a süti rendelkezésre állása, ehhez sütit kellett volna sütni, krémmel, miegymással – fújj, gondolta hősünk és imigyen a terv ezen a ponton elvérzett. versenyző volt még ez a békebeli sajtos tallér is egész rövid ideig (pontosan a recept végéig, merthogy a sütési célszerszám nem áll rendelkezésre a birodalmi konyhában). úgyhogy maradt a pirog. ami inkább ravioli, de a tészta Vöröskaktuszé.

ravioli filled with goat cheese

kecsketúróval töltött ravioli zöldfűszeres vajjal

kecsketúróval töltött ravioli zöldfűszeres vajjal

Hozzávalók

    a tésztához:
  • 20 dkg liszt (15 dkg fehér, 5 dkg barna)
  • 1 tojás
  • 1/4 tk só
  • 0.7 dl víz (fokozatosan adagolva)
  • a túróhoz
  • 12 dkg kecsketúró
  • a fűszeres vajhoz
  • 2 dkg vaj (sózott)
  • 1 kis csokor turbolya
  • 1 kis ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
  • 1-2 levél zsálya (szárítottat tettem bele)

Know-how

  1. a lisztet és a tojást a sóval és először csak kevés vízzel elkezdtem összegyúrni, a vizet fokozatosan adagoltam, addig, amíg rugalmas tésztát kaptam (kellett még egy kis liszt is bele).
  2. a kész tésztát 1mm-esre nyújtottam - tényleg nagyon vékonyra kell nyújtani, másképp a hajtásnál már bazi vastag lesz a végeredmény.
  3. először a Kaktusznál olvasott 6*6-os négyzeteket vágtam ki derelyevágóval, de aztán átálltam a 8*8-as méretre.
  4. a négyzetek közepére tettem fél tk túrót, a túrós négyzet széleit vizes ujjal áthúztam, rátettem még egy négyzetet (a professzionális ravioligyártástól itt már meglehetősen eltávolodva).
  5. amíg főtt, a vajat megolvasztottam, beleszórtam a durvára vágott turbolyát, a vékonyra szelt fokhagymát, a rozmaringleveleket egészben és a zsályát, 43 másodpercig kavargattam, aztán a kifőtt raviolik tetejére öntöttem.
https://www.eztettem.hu/2013/09/blogkostolas-voroskaktusznal.html

ravioli filled with goat cheese

ez itt a turbolya és egyéb kiegészítők, amiket a Drishane House-ban fényképeztem: se a blogkóstolóhoz, se a raviolihoz nincs közük, csak simán szeretem őket. meg mert őrületesen nagy művész vagyok.

ravioli filled with goat cheese

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Dina

    Szerintem nagyon beletrafáltál, ez egy baromi jó recept, te pedig körítetted őrületesen jó fotókkal! 🙂

    Válasz

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.