13 mondat a Kollath-reggeliről

kéthetes Kollath-reggeli tesztet végeztem ennen magamon, alább a tapasztalatok összevetve az ígért eredménnyel:

 1. Nincs gyomortúlterhelés, csak legalább 4 órán át jóllakottság érzet. - ha eszembe jut, hogy most 4 órán át jóllakottnak kell lennem, azonnal elkezdek nagyon éhes lenni. viszont ha nem jut eszembe, délután 3kor még simán működök a reggel 8-as müzlivel.
 2. Normális testsúlyt biztosít. A túlsúlyosak fogynak anélkül, hogy éhesek lennének addig, míg jön az ebéd ideje. A túl soványak pedig híznak és emésztőszerveikben is javulást észlelnek. - a lenmagban levő végtelen sok B-vitamintól este általában egy lovat is meg tudnék enni, ami rövid távon fog +10 kilóhoz vezetni, bár nem vagyok sovány és eszem ágában sincs hízókúrára fogni a testem.
 3. A székrekedés megszűnik. - nincs közvetlen tapasztalat.
 4. Mivel a reggeli méregtelenít, a fáradtság jelei eltűnnek. - lehet, bár én a 8 óra alvásra szavazok.
 5. Növekszik a fizikai és szellemi teljesítőképesség. - ezt nem tudom megítélni: ha sokat dolgozom, elfáradok, ha nem annyira, akkor meg nem. reggelivel is, anélkül is.
 6. Javul a közérzet, amely a biológiai egyensúlyból következik. - nekem leginkább attól a  tudattól javul a közérzetem exponenciálisan, hogy Balázs hétvégén hazaugrik. bocs, Kollath.
 7. Az ember nem kíván izgatószereket (kávé, dohány, alkohol). - a 2 kávé 1-re redukálódott, de a fröccsnek semmi köze ehhez a reggelizős dologhoz. (a dohányzás meg irreleváns.)
 8. Növekszik a koncentrációképesség, mivel az emésztőszervek nincsenek túlterhelve. - az utóbbi két hétben nem ütött el semmi, de az internet előtt továbbra is órákig elüldögélek teljesen értelmetlenül.
 9. A vér összetétele javul, a koleszterinszint csökken. A jobb vérkeringés megszünteti a bőrbetegségeket (ekcéma, kelés, pikkelysömör). - a koleszterinszint érzékelésének képessége még nem fejlődött ki bennem. majd talán a Kollath-reggelitől.
 10. A haj regenerálódik, rugalmassá válik. - határozottan nem, kezdek is aggódni kicsit.
 11. A köröm fényessé válik, nem lesz törékeny. - mint aktív körömlakk- és körömlakklemosó-használónak, néha azért csak törik. a fényt meg a setétkék lakkjaim elég jól eltakarják.
 12. A fogazat megjavul, az ínysorvadás mértéke csökken. - például a lyukak elmúlnak, a fogsor kiegyenesedik, a fogkő lehull és a többi - lehetséges, csak megfelelően nagy erővel kell a tányért az archoz közelíteni, majd ütköztetni is vele.
 13. A csontváz megerősödik. - a csontváz erősödés érzékelésének képessége még nem fejlődött ki bennem. majd talán a Kollath-reggelitől.

de ismétlem: ez a cucc finom, és a beletett magok valószínűleg tényleg jót tesznek velem, ha nem is ilyen sokrétűen.

Kollath-reggeli

Kollath-reggeli

hozzávalók

 • 30 g gabonapehely-mix (én zab-, búza-, árpa-, rizs- és rozspehely keveréket használok, Allnatura márkájút)
 • 1 tk lenmagpehely/szezámpehely (kávédarálóban előállítható)
 • 15 g aszalt ez-az (áfonya, mazsola, füge)
 • 1 ek olajos mag (dió, napraforgó, kesudió, mandula...)
 • 1 tk datolyaszirup (v. méz, de nekem most vannak itt ilyen szirupjaim)
 • 10 dkg gyümölcs (alma, körte, szilva, szőlő, barack - ezekkel végeztem a tesztelést)

know-how

 1. a gabonapelyheket és a lenmegpelyhet 1 dl vízben egész éjjel, szobahőmérsékleten áztatom (az eredeti cikkben van egy homályos utalás az eközben lejátszódó kémiai változásról).
 2. a kiválasztott aszalt gyümölcsöt szintén beáztatom.
 3. reggel az aszalványról leöntöm a vizet, és hozzákeverem a felpuhult gabonapehelyhez.
 4. édesítem, hozzákeverem a lereszelt/feldarabolt a gyümölcsöt és az olajos magvat.
 5. és várom a hatást.

Kollath breakfast