hőemelkedés

a 2 évvel ezelőtti dráma óta nem merem nem komolyan venni a házastársam nyavajgását az egészségügyi állapotát illetően, úgyhogy hétfőn nagyon lelkiismeretesen főztem teát és coldrexet, mértem lázat (37.4 - de nem szóltam semmit, komolyan vettem) és jöszmékeltem néma csendbe burkolózva, amíg délután úgy 3 órát aludt. mivel keddre normalizálódott a hőmérséklete, nagy mártíromsággal ugyan, de elvonult dolgozni - mondjuk a du. 3 órás törzsidő után 12 perccel már itthon volt és látványosan az ágyba hanyatlott azzal, hogy rendkívül gyengének érzi magát. másnap ismét úgy ítélte meg 20 perccel a munkakezdése előtt, hogy ő most kimondottan alkalmatlan állapotban van a munkára, jobb lesz mindenkinek, ha kifekszi ezt a kórságot. még mindig nem mondtam semmit, komolyan vettem - bár már egyre kevésbé, amikor szemmel láthatóan az ég világon semmi baja nem volt, lábadozás közben 3 filmet megnézett, amiken jól hallhatóan remekül szórakozott.

másnap reggel több lázmérési kísérlete is azt mutatta, hogy inkább kihűlt ő, mintsem lázas (ami természetesen a lázmérő hibája volt, ami valószínűleg alulmért (!!!)), de még mindig próbálta eljátszani az ápolásra szorulót, úgyhogy kissé emelt hangon közöltem vele, hogy én viszont így 4 nap után felfüggesztem az ápoló- és bejárónői funkciók prezentálását és elmegyek ideget levezetni a városba.

...pár órával később...

mire hazaértem, itt volt az orvos igazolása arról, hogy tényleg beteg. még gyógyszert is kapott. meg 3 plusz nap táppénzt.

nekem viszont lett 2 új rongyom + egy új táskám.

win-win.

zabpehelykrém chiával

zabpehelykrém chiával

hozzávalók

  • 3 dkg zab- és rozspehely
  • 0.75 dl görögjoghurt
  • 0.75 dl tej (vagy kicsit több, ha hígabbat szeretnék)
  • 2 ek chiamag
  • gyümölcs a tetejére

know-how

  1. a gyümölcsök kivételével minden hozzávalót összekevertem egy olyan edényben, aminek teteje is van (befőttesüveg).
  2. éjszakára a hűtőbe tettem.
  3. reggelre a magok felszívták a nedvességet és tényleg krémállagot öltöttek.
  4. egy nagyobb pohárba tettem egy réteg zabpehelykrémet, erre bármilyen gyümölcsöt (mandarin, kiwi, gránátalmamag, áfonya a képen), még egy réteg krém, még egy réteg gyümölcs. vagy nem pöcsölni a rétegekkel, csak ráhajigálni a gyümölcsöt.
  5. semmiféle édesítőanyagot nem tettem bele, direkt, a gyümölcs teljesen elég volt - de amúgy lehet hozzákeverni mézet, agavészirupot, cukrot, kinek mi.

a pinteresten napi 4 kép jön elém ilyen címmel, én most ezt használtam.

overnight oat

overnight oat