bébiszitting

a tegnapi nap tanulsága: soha ne kérdezd meg a rádbízott 4 évestől a boltban, hogy tuti elég lesz-e a palacsinta vacsorára. és akkor nem fogsz állni mint Bálám szamara a hegyen, amikor 26 perccel később közli, hogy nem palacsintát szeretne mégsem, nem fogod harmadjára is kinyitni a hűtőajtót, hogy meggyőződj róla, hogy tényleg csak egy fej brokkoli és 2 üveg bor van itthon, meg egy zacskó abonett. bár ebben az esetben megfosztod magad attól a végtelen nagy örömtől, amit egy jó időben előkerült üveg olajbogyó jelent, amit a 4 éves pont imád - és nem kell hálát adnod magadban azért, hogy a gyerek, aki melletted éppen abonetett eszik olajbogyóval, még nem értesült róla, hogy egyébként van egy majdnem világhírű blogod élelmezés témakörben.

a receptnek annyi köze van mindehhez, hogy szintén tegnap lapoztam át a könyvet, amiből az ötlet jött.

chia parfait

chia parfait

hozzávalók

 • 1.25 dl szezámtej
 • 3 tk chiamag
 • 2 tk lenmag
 • 2 tk ebből - Íro.ban vettem a Crownfield márkájúból vagy 2.5 euróért - nem tudom, itthon miért nincs (vas, cink, omega3, E-vitamin - minden zöldturmixba is teszek)
 • 1 mandarin
 • 1/2 banán
 • 2 ek görögjoghurt

know-how

 1. egy befőttesüvegben összekevertem a magokat a szezámtejjel, és éjszakára a hűtőbe raktam - reggelre a chia szépen bezselésedik, tökéletes puding-állagot fog ölteni.
 2. reggel a mandarint és a banánt botmixerrel pürésítettem.
 3. egy pohár aljába tettem a chiapuding felét, rá a mandarinpürét és a joghurtot.
 4. ha van kedv, lehet több réteget is létrehozni.
 5. a cukor nem véletlenül maradt ki - a gyümölcspüré elég édesítő, haladó cukorelhagyóknak legalábbis.

a recept ötlete Sarah Wilson: Leszoktam a cukorról c. könyvéből érkezett és pont tökéletesen illeszkedik a mindennapi reggeli célkitűzésemhez, ami a hét 80%-ban zöldturmix, a változatosság viszont gyönyörködtet.

chia parfait

chia parfait