a gazdagmami konferencia margójára

azért az MLM-ről fél órán át átszellemülten, de teljesen robotmódban beszélő nő mégiscsak túlzás volt.

a többi sikersztori szimplán csak érdektelen volt számomra - bár du. 3-ra sikerült szintetizálnom a magasröptűnek nem igazán mondható előadásokból, hogy az élet nem könnyű (!!), de ha kellően elszánt vagyok (!!) és nagyon szeretem, amit csinálok (!!), akkor tuti lesz 10E-s rajongótáborom a fészbukkon, 8000 hírlevélre feliratkozóm (már ha eljutok addig, hogy csinálok hírlevelet - a szerk.), meg úgy általában egy rendkívül sikeres életem (sőt, az MLM esetében még végtelen sok pénzem és évente legalább egy mediterrán hajóutam (!!) is).

kicsit úgy tűnt, mintha minden előadó Coelhot olvasott volna felkészülés gyanánt.

Stahl Judit 'fellépése' (a meghívóban előadás szerepelt, végül pódiumbeszélgetés lett, de hál istennek a harmatgyenge beszélgetőtárs gyakorlatilag nem jutott szóhoz Stahl mellett) ugyan felhúzta 0 fölé az esemény indexét, de 6900-ért (early bird áron!) ezt azért roppant kevésnek éreztem.

eseményértékelés:
szakmaiság: 10/1
moderálás: 10/0
catering: 10/0
helyszín: 10/5
ár/érték: a pénzkidobás minősített esete

összegezve: a gazdagmami ""konferenciáknak"" nem én vagyok a célközönsége (de van neki, mert pl. a mellettem ülő nő gyakorlatilag minden szót lejegyzett (!!), nevetgélt és tapsikolt, és kimondottan csúnyán nézett rám, amikor már hangosan felvinnyogtam kínomban időnként a tömény bullshiteléstől).

ja. és egyetlen előadó (egyébként pont ő volt az is, akinek tényleg elhittem, hogy SZAKember, bár ezt mindenki elmondta magáról) használt prezit - és hát ha 2015-ben valaki powerpoint prezentációval akar levenni a lábamról, annak nagyon mély gödörből kell kimásznia első körben.

gnudi

a tányér Lantos Judit kerámia, Judittól kaptam kabalából a kórház előtt, ugyanakkor, amikor Praliné Paradicsomtól 2 macaront, szintén kabalából (de azt már rég betömtem) ❤️

gnudi

gnudi

hozzávalók

  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg friss sóska, aprítva
  • 1 csokor kapor, aprítva
  • 5 dkg parmezán, reszelve
  • 1 ek búzadara
  • 2 ek liszt
  • 1 tojás, a fehérje külön habbá verve
  • só, bors, szerecsendió

know-how

  1. mivel én a fél kilós szarvasi ricottából használtam, ami tökszáraz, tettem hozzá annyi tejfölt, hogy krémessé váljon.
  2. ezután hozzáadtam a felaprított zöldeket, a tojássárgáját, a lisztet és a búzadarát, meg a sajtot.
  3. sóztam, borsoztam.
  4. a legvégén kevertem hozzá óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. a masszából dió méretű gombócokat csináltam és egy borospohárban, amibe szórtam egy kis lisztet, megömbölygettem őket. tök unalmas és tök sokáig tart, de jól lehet közben millásreggelit hallgatni.
  6. amikor kész, forrásban lévő sós vízben kifőztem őket. akkor vannak kész, amikor feljönnek a víz tetejére.
  7. a kész gombócokat kicsit átpirítottam.
  8. kell hozzá valami jó kis paradicsomos ragu.

forrás: Mautner - Gyere velem főzni! p.83.

a gnudi és a malfatti gyakorlatilag ugyanaz a kaja.

gnudi