ő szintén

É: Brad Pitt szabad ember lesz. gudbáj, Balázs!
B: Jolie is, boccs.

beetroot pickle

gyors savanyított cékla

gyors savanyított cékla

Hozzávalók

  • 12 dkg cékla (2 kis fej), nagyon vékonyra reszelve
  • 6 dkg vöröshagyma, egészen vékonyra szelve
  • 1 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 1 tk szemes bors
  • 1 tk mustármag
  • 2 szem kardamom
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 1.25 dl vörösborecet
  • 1.25 dl víz

Know-how

  1. a céklát nagyon vékonyra reszeltem (tökgyalun), a hagymát szintén vékonyra szeleteltem - annyi vízben, ami épp ellepte őket 6-8 perc alatt puhára főztem.
  2. ezalatt a borecetet és a vizet a fűszerekkel, sóval, cukorral, fokhagymaszeletekkel felforraltam, aztán lassabb tűzön 5 percig bugyogtattam.
  3. a megfőtt céklát-hagymát leszűrtem, szétosztottam 2 kisebb üvegbe és felönöttem az ecetes lével. (bár nem az örökkévalóságnak készültek, azért csak sterilizáltam mind a két üveget.)
  4. megvártam, hogy elhűljenek, betettem a hűtőbe az üvegeket. állítólag 4 óra kell, hogy szépen összeérjenek az ízek és lehet is enni pl. mindenféle sült hússal.
https://www.eztettem.hu/2016/09/gyors-savanyitott-cekla.html

beetroot pickle

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.