szerda az új csütörtök

mégiscsak nekigyűrkőztem ennek a szivárványos kihívásnak.

reggel elpöcsöltem 40 perc értékes munkaidőt, hogy csináljak vm étrendet magamnak a hétre rendkívül fotogén színes táplálékokból, kinyomtattam mindenféle táblázatot, az egyiken gondosan beikszelgettem a reggeli zöldturmix minden szereplőjét, aztán ebédig minden rendben volt.

a problémák 2-kor kezdődtek, amikor - elvileg, hangsúlyozom: elvileg - nem lehetett volna a 2. kávét meginni - na, itt billentem meg először.

délután lenyomtam nagyon sok kilométert a futópadon, mert a napi sporttevékenység is előírás. dicséretként kaptam magamtól egy negyed pomelót, ami nagyjából az egy adag gyümölcsmennyiség (napi 1-2 adag gyümölcs lehet, amit már reggel ellőttem a turmixban) - de a negyed pomeló után még ugyanolyan éhes voltam, mint előtte, úgyhogy megettem még egy negyed pomelót - megbillenés #2

és még mindig csak este 8 volt, és már másfél órája csak kajára tudtam gondolni.

(...)

9.46-ig bírtam. akkor viszont feltéptem a konyhaszekrényt és állva betömtem egy egész doboz olajos halat, ami amúgy nagyon jó volt, csak kár, hogy nem tudtam evés közben nem arra gondolni, hogy édesistenemezmindjártelfogy fck, ez is tiltólistás és milyen jellemgyenge szar vagyok, hogy egy napot se bírtam normálisan végigtolni. (a jellemgyengeségemet kicsit erősítendő, lecsekkoltam a listát és HÁHHH! olajos halat mégis szabad. azóta kicsit jobb. csak eszembe jutott a jégkrém a mélyhűtőben...)


ez a leves itt akár a kihívás része is lehetNE, ha nem lenne hozzá a fűszeres joghurt, ami viszont sajnálatos módon annyira illik hozzá, hogy nagy hülyeség lenne elhagyni.

céklaleves fűszeres joghurttal

céklaleves fűszeres joghurttal

hozzávalók

  • 4 kisebb cékla (nálam megsütve)
  • 8 dkg árpagyöngy (szárazsúly)
  • 1 kis fej vöröshagyma, aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk koriander, őrölve
  • 1 tk római kömény
  • 1 l zöldségleves
  • joghurt, petrezselyem, kapor

know-how

  1. a céklákat megsütöttem (de ez a pont skippelhető, és nyers darabokkal és készülhet a leves).
  2. a felkockázott hagymát megdinszteltem, a legvégén rádobtam a vékonyra szelt fokhagymát, kavartam kettőt rajta, amíg fel nem szállt az illata, ekkor szórtam rá a koriandert és a római köményt - hagytam nagyon kicsit pörkölődni őket.
  3. erre az alapra ment a felkockázott cékla és az árpagyöngy - felöntöttem a zöldséglével és lefedve addig főztem, amíg az árpagyöngy elkészült.
  4. a végén sóval és kevés balzsamecettel meghúztam az ízét.
  5. egy kis pohár joghurthoz durvára vágott petrezselymet és kaprot kevertem, de ez csak tálalásnál került a levesre.

forrás: Jamie megboldogult angol kiadása (Oct. 2017)

beetroot soup

beetroot soup

céklaleves ITT és ITT és ITT is van még.