Under the Influence

tegnap ott voltam 123 kispajtással a Dreher új sörének* a bemutatóján, ahol egyrészt ismét megállapítottam, hogy nekem a Balaton a Riviéra a sör kisüzemi, másrészt, hogy mennyire botrányosan nem tudok a kaján kívül mást fényképezni – úgyhogy hazajöttem szépen, 10 perc alatt összeraktam ezt a salátát, 40 alatt lefényképeztem, már csak azért, hogy megállítsam az önértékelésem mínusz végtelenbe száguldását. meg mert éhes is voltam, mint általában.

ps: áfonya elég ritkán van itthon, de amikor megláttam ennek a salátának az eredetijét, minden további nélkül mentem el a boltba és vettem teljesen indokolatlan összegért egy dobozzal. kire mi van hatással, ugye.

*Pale Ale, és nincs benne kukorica – nekem ez volt a legpozitívabb a poharamban. a nyári hidegkomlós után mondjuk nagy szó, hogy volt bm pozitív a Dreherrel kapcsolatban.

broccoli salad with poppyseed dressing
ilyen, amikor az ebédem és a körömlakkom összeáll egy képpé.

brokkolisaláta mákos öntettel

1 adag

brokkolisaláta mákos öntettel

Hozzávalók

  • 2 marék salátakeverék
  • 1 marék áfonya
  • 1-2 ek mazsola
  • 1-2 ek napraforgómag
  • 10 dkg brokkoli
  • 5 dkg feta
  • az öntethez
  • 2 ek majonéz
  • 5 ek joghurt
  • 1 ek kapor, apróra vágva
  • 1 ek mákszem
  • kevés balzsamecet, esetleg

Know-how

  1. a brokkolit rózsáira szedtem és megpároltam (ez volt a legidőigényesebb művelete az ebédemnek). ha fotogén salátára vágyik az ember, egyrészt nem kell agyonpárolni a brokkolit, másrészt amikor kész, nagyon gyorsan bele kell nagyon hideg vízbe dobálni őket - így szép zöldek maradnak.
  2. amíg párolódott a brokkoli, összekevertem az öntet hozzávalóit. (jót tesz neki az állás - már 10 perc után sokkal jobb volt, mint a kezdéskor.)
  3. végül a salátaalkotókat a párolt brokkolival lazán összeforgattam, rámorzsoltam a fetát és ráöntöttem a szószt.
  4. kimondottan harmonikus darab lett; ha lenne ajánlott saláták listám, simán bekerülne.
https://www.eztettem.hu/2018/03/brokkolisalata-makos-ontettel.html

broccoli salad with poppyseed dressing

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.