beachbody-time

ha a beachbody time-ra már 5 hónapja személyi edzővel és fényevéssel készülnék, nem olyan instagram oldala lenne az eztettemnek, amilyen nem kellett volna döbbenten állnom a tükör előtt holmi fürdőruha vásárlás közben – de mivel nem tettem, maradt a döbbenet.
amikor kicsit magamhoz tértem, azonnali cselekvéskényszerem támadt: letiltottam magam a cukorról meg a lisztről, és erősen odafigyeltem minden szaros kalóriára.
3 napig.
aztán a 4. napon, bár még tartottam magam, már elég nehezen tudtam bármi másra gondolni, mint egy egy cukormentes egészséges valamilyen, BÁRMILYEN sütikére – na, így lett ez itt alant, amiről a google azt állította, hogy “healthy dessert”. én meg elhittem, mert el akartam hinni, hogy 20 dkg datolya meg 10 dkg dió-mandula kalóriaszegény. de legalábbis healthy.

no-bake avokado cream slice

sütés nélküli avokádókrémes szelet

sütés nélküli avokádókrémes szelet

Hozzávalók

    az alsó részhez
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mandula
  • 12 szem datolya*
  • 1 csipet só
  • a krémhez
  • 25 dkg érett avokádó (1 nagy)
  • 4 tk méz
  • 15 g kakaópor (cukrozatlan)
  • 4 ml rizstej
  • 1 tk levendulavirág
  • és még
  • gyümölcsök a tetejére
  • levendulavirág a krémbe (opcionális)

Know-how

  1. a diót és a mandulát a késes aprítóban durvára daráltam, majd szemenként hozzáadtam - folyamatosan járatva a gépet - az előzetesen 10 percig meleg vízben áztatott datolyákat. (kicsit darabos maradt, de jól összeállt.)
  2. kibéleltem 3 piteformát sütőpapírral, és elosztottam bennük a "tésztát". (bele kell nyomkodni a formába, amit meg lehet kézzel is tenni, de én egy másik piteformát használtam - így szép egyenletes lett a pitealap.) - 2 órára hűtőbe tettem. ---- ez volt az eredeti koncepció. DE! az alsó rész olyan töményen édes, hogy egy 12 cm-es pitét képtelenség megenni belőle, úgyhogy müzliszelet méretűre vagdostam a minipite-alapokat és erre ment a krém.
  3. a krémhez az avokádót, a mézet, a kakaóport és a rizstejet botmixerrel pürésítettem - szintén 2 óra hűtés.
  4. a megdermedt aljra rákanalaztam a krémet, amit megszórtam áfonyával és kiwivel (eperrel, mangóval, barackkal - mi van épp kéznél) --- a gyümölcs nem opcionális, nagyon-nagyon kell a végízhez.
  5. a kép kedvéért megszórtam a fotópéldányt levendulával, ami viszont annyira harmonikusan illeszkedett a csokis avokádókrémbe, hogy végül is bevettem az összetevőlistába.
  6. az alap egyébként tökéletesen ugyanolyan ízű mint egy Nakd.

kaptam nemrég Quatarból egy halom óriási, puha datolyát - ebből készült az alj. (az itthon általában kapható alapdatolya mérete kb. a fele annak, amit kaptam.)

forrás - ok

https://www.eztettem.hu/2018/06/sutes-nelkuli-avokadokremes-szelet.html

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.