kezdeti nehézségek

- és hogy szeretnéd, hogy szólítsunk?
- Éci vagyok.
- Éci?! hm. és hívhatunk Évi​nek?
- . . .

(10 perccel később)

- Éva, átjössz ebédelni velünk?

(és ezután még felszálltam a 24-es villamosra is puszta kalandvágyból, ami kellően erős lezárása volt az új munkahelyen töltött első napnak, úgyhogy mindenképp kellett valami, ami kicsit visszaránt az életembe ➝ lett keksz.)

zabpelyhes keksz #3

zabpelyhes keksz #3

hozzávalók

  • 5 dkg őrölt mandula
  • 7 dkg zabpehely (ebből 3 dkg őrölve)
  • 4 dkg barnacukor
  • 2 ek tahini
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 2 ek lenmagpehely
  • 1 ek chiamag
  • 1.5 ek napraforgómag
  • 1.5 ek kakaóbabtöret
  • 4 ek kókuszvíz
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 kis alma, felkockázva

know-how

  1. a lenmegpelyhet és a chiát 1 dl langyos vízzel összekevertem - pár perc állás után kocsonyássá vált --- ezt használtam kötőanyagként (a.k.a. tojás).
  2. az őrölt mandulát, a darált zabpelyhet és a szemeset összekevertem a cukorral és a szódabikarbónával.
  3. a bekocsonyásodott lenmag+chia mixhez hozzákevertem az olajat és a tahinit.
  4. a száraz és a nedves komponenst összekevertem, hozzáadtam még 4 ek kókuszvizet (illetve annyit, hogy jól formázható, nem tökkemény masszát kapjak).
  5. a napraforgómagot, az apró kockára vágott almát és a kakaóbabtöretet a végén forgattam bele - ezek a hozzávalók szabadon variálhatók dióval, kesuval, csokival, aszalt ezzel-azzal.
  6. evőkanálnyi adagokra porciózva 175 okon sütöttem 15-17 percet - puha kekszek lesznek, de nem szétesősek.

forrás

soft oatmeal cookies