shakshuka

a város tele k nagy reduction feliratokkal, meg még k nagyobb % jelekkel. tegnap délután átszkeneltem a kínálatot.
eredmény:
25 perc alatt rájöttem, hogy mégse érdekel ez engem annyira, hogy még több időt fordítsak rá.
amit viszont nagy örömmel nyugtáztam, hogy a dunnes szupersztor csodálatos karácsonyi tányérkáit elhordta a nép még árcsökkenés előtt – rendkívül boldoggá tett a tudat, hogy végre nem spúrkodtam és időben léptem adtam ki irreálisan sok eurót 2 tányérért.
újra van gyönyörűszép (és üveg) cupolóm (mondjuk, ez pont nem volt leárazva).
(a kalácsról már történt megemlékezés, ugye, tovább nem is firtatom a miérteket.)
és ma úgy ébredtem, hogy akármi áron, de valami ehetőt csinálok csóri házastársamnak. shakshuka* lett, hamar is, meg nagyon elrontani se lehet. betömte. kétszer is azt mondta, hogy jó. (bár ha az előző napok felhozatalát nézem, valószínűleg így reagált volna le egy vajas kenyeret is.)

*csípős, római köményes paradicsomszósz buggyantott tojással, gyakran valami sós sajttal – tipikus reggeli étel Tunéziában, Marokkóban, Líbiában és Algériában. pitával adják, hogy legyen mivel mártogatni.

shakshuka

shakshuka

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 friss csili (én most fresnot, ami csak moderáltan csíp, de amúgy ízlés szerint: a lényeg: csípjen)
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 1 ek pirospaprika
  • 1/2 tk római kömény, őrölve
  • 5 dkg brindza (vagy feta)
  • 4 tojás
  • petrezselyemzöld (opcionális)
  • pita (vagy egyéb kenyérféle)

Know-how

  1. a felkockázott hagymát és a felkarikázott csilit kevés olajon megdinszteltem.
  2. rászórtam az őrölt római köményt, a paprikát, hozzáadtam a fokhagymát, kavartam 2-3 rajtuk, aztán ráöntöttem a paradicsomot levestől, és – a paradicsom dobozával mérve – még egy fél doboz vizet. sóztam.
  3. 15 percig közepes lángon rotyogtattam, aztán óvatosan beleütöttem a tojásokat, úgy, hogy egymáshoz ne érjenek, lefedve kb. 5 percig még főződtek (ennyi idő alatt a sárgáknak illet volna megfőni – nem tették). a brindzát a végén tettem bele. kész.
  4. genial
https://www.eztettem.hu/2013/01/shakshuka.html

forrás

8 hozzászólás a bejegyzéshez

    1. Éci

      (csak neked: alsó tányér papír, felső 50 cent volt az egyik cseritiben, a kenyér meg a magyar lidl-ből, és már olyan száraz volt, h csak fényképre volt jó – na? ne tessék mindig hinni a szemnek ;))

      Válasz

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.