kéne majd kicsit lazítani
2 nap múlva születésnap.
nem emiatt, hanem csak úgy, illetve hát mert volt itt tegnapról 20 dkg tök, elkészült ez a tészta, amit le is fényképeztem, ha már elkészült. aztán láttam, hogy nahát, már megint sikerült pontosan ugyanolyan képeket legyártanom, mint a múlt héten, meg azelőtt. ugyanazon az alapon, ugyanabból a szögből, ugyanúgy kanállal/villával a háttérben, meg valami kiszóródott ez-azzal az előtérben. felhívtam Balázst, hogy kissé emelkedett hangon 478adjára is kifejtsem neki, hogy ebben a k konyhában nincs semmi a római köményen kívül, ami a normális élethez kell. de legfőképp fény nincs. meg a fotós cuccaim.
ezután elhúztam tesómhoz meginni egy üveg pezsgőt, ami után hazafele rommá áztam. és amikorra minden rongyot sikerül magamról lerángatni, Zsuzsi 8 előtt 2 perccel felhívott a Trafó elől, hogy hol vagyok már. hogy-hogy hol, Zsuzsi? ... ZSUZSIIIIII ... ***ZD MEG ... EZT NEM HISZEM EL. ... ELFELEJTETTEM.
azóta már sikerült normalizálni a vérnyomásomat, kitöröltem a jegyeket tartalmazó ímélt, a lelki békém miatt, bár amikor megláttam, hogy mennyit adtam értük, újra apátiába süllyedtem.
de legalább azóta is zuhog.
örüljünk ennek is, hisz oly' kevés dolognak lehet örülni manapság.
![tészta fetás sütőtökkrémmel](https://live.staticflickr.com/5786/30822996275_6d8a7953f6_b.jpg)
tészta fetás sütőtökkrémmel
hozzávalók
- 20 dkg sült tök
- 1 dl tej
- 1/2 fej hagyma, egészen apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 levél szárított zsálya
- 2-3 szál kakukkfű
- 5-6 dkg feta
- sült bacon (opcionális, de vétek lehagyni)
- 10 dkg tészta/fő
know-how
- a feldarabolt hagymát hagymát üvegesre pároltam, rádobtam a fokhagymát, addig kavargattam, amíg illatozni kezdett.
- erre az alapra ment a sült tök - összekevertem.
- felöntöttem a tejjel, sóztam (finoman! jön még a feta), beleszórtam a fűszereket és összerottyantottam.
- a végén belemorzsoltam a fetát és botmixerrel pürésítettem.
- a tésztát (én cc. 25 dkg eierspatzle-t használtam, erre az adagra nagyon bőven elég volt a tökkrém) összekevertem a krémmel, és imigyen tálaltam. a tetejére ment még egy kis feta + a baconkockák, amik nagyon erősen ajánlottak rá.
a csodálatos, ámde rozsdás ollót Evoktól kaptam, 2 éve, azóta pakolgatom itt, de most szerintem meglelte helyét az eztettem-univerzumban.