VKF! 62. – mert egész Ázsia mégsem tévedhet

az első VKF!*-et kb. akkor írta ki Csili anyánk, amikor kiköltöztem Amszterdamba és megvettem életem első csokor korianderét, mert azt hittem, hogy petrezselyem, továbbá halvány fogalmam nem volt arról, hogy mi az, hogy blog.

azóta megismerkedtünk korianderrel, hazaköltöztem Amszterdamból és megalakult az eztettem-menza, ami annyira világhíressé vált az elmúlt időben, hogy Katuci úgy döntött, legyen az eztettem a 62. VKF! házigazdája.

rice

a 62. VKF! munkacíme: m e r t   e g é sz   Á zs i a   m é g s e m   t é v e d h e t, főszereplője a RIZS.

ami legyen édes vagy sós, indonéz, olasz, kínai, japán, spanyol, maláj, török, vagy magyar, ragacsos, pergős, barna, fehér, vad, hántolt vagy hántolatlan, szemes vagy liszt formájú, saláta, leves, főétel vagy desszert, de! mindenképpen álljon központi helyen az étekben (nem fogadom el a párolt rizs bármilyen formáját [rizi-bizi] köretként) -- főzzetek rizst, főzzetek rizzsel. mert a rizs az jó.

*(a VKF! = Vigyázz! Kész! Főzz!) "Egy nagy virtuális kulináris játék", aminek a célja a játék maga. ill. "Az ötletelés, a kreativitás, a kulináris sokszínűség , a főzés, evés és ezek megosztásának öröme. Az már a praktikus hozadék, hogy egy bizonyos témában sok-sok remek receptet és ötletet gyűjthetünk össze egy helyen. Nagyon izgalmas lehet majd látni, hogy ugyanazt a kérdést a különböző gondolkozású, hátterű, korú, lakhelyű, ízlésű ínyencek milyen másképp közelítik meg." - Mautner Zsófi

az eddigi VKF!ek listája Selectfood Alíz oldalán található.

az elkészült ételek receptjeit március 24-26. közt tegyétek közzé a blogotokon, és küldjétek el a hozzátartozó linkeket az eztettem@gmail.com címre.

játszani blog híján is lehet, ebben az esetben a recept leírását és a képet ugyanerre a címre várom szeretettel.

az összefoglaló első körét itt találjátok, a másodikat meg itt.