a gyilkos turmixgép

miután nagylelkűen felajánlottam tesómnak, hogy külföldi létem idejére megkaphatja a remek turmixgépemet, egy hét múlva kaptam egy ímélt, hogy heló Éci, nem szegődnél el hozzánk? és mivel én szeretem ugyan a konyhát, meg a boltot is, Balázsról nem is beszélve, a tűzvédelem mégiscsak a szívem csücske.
hazajöttem.
de nem volt turmixgépem, ami lássuk be, egy jól prosperáló élethez nélkülözhetetlen.
úgyhogy átgurultam tesómhoz, bepakoltam a turmixgépet és hazahoztam. aztán ugyanezzel a lendülettel le is turmixoltam vele egy kis kukoricát kókusztejjel, ami egy az egyben ömlött ki a pultra, miután nem volt a kés befordítva a tartály alján. idáig csak anyáztam, na de aztán úgy gondoltam, megmentem, amit lehet: és a turmixházról elkezdtem az ujjammal letakarítani a masszát. e tevékenység 0. pillanatában úgy megrázott  az áram, hogy lepergett előttem az életem, elbúcsúztam a szeretteimtől és a készülő kukoricafagyitól.
de mindenek előtt megveregettem a munkavédelmes énem vállát, hogy ez igazán remek bemutató volt, kollegina, legközelebb lefilmezzük és kitesszük a jutyubra, hogy más is lássa, vizes kézzel áram alatt levő eszközbe nem nyúlkálunk, pontosan ahogy el szokta mondani, kedves kollegina, a tudatlan munkavállalóknak minden egyes munkavédelmi oktatáson.
miután túléltem az áramcsapást és Bea megnyugtatott, hogy mindenképp készített volna az elhullott tetememről egy képet, amint fekszik a konyha padlóján egy tócsa készülő kukoricafagyiban, felhívtam tesómat, hogy képzeld már, Viki…, amire elkezdett harsányan röhögni, és annyit bírt rendkívül empatikusan belevinnyogni a telefonba, hogy ott halt meg, ahol élt: a konyhában.
engem meg átjárt az a jó érzés, hogy a barátaim és a testvérem is mennyire szeretnek és aggódnak olykor, mellettem állnak, ha a szükség úgy kívánja stb.
meghatódtam, komolyan.

corn icecream

kókuszos kukoricafagyi

kókuszos kukoricafagyi

Hozzávalók

 • 20 dkg csemegekukorica-szem, megfőzve
 • 2 dl kókusztej
 • 2 ek cukor

Know-how

 1. a főtt kukoricát összeturmixoltam a kókusztejjel és a cukorral.
 2. fagyigépben kb. 12 perc alatt tökéletes állagú fagyi lett belőle.
 3. nekem így is jó volt első körben, de tesóm szerint nem volt elég édes, ezért tettem a fagyijára cukrozott kókuszkockákat (Lidl) - és gyorsan beláttam, hogy úgy tényleg sokkal jobb.
https://www.eztettem.hu/2014/06/kokuszos-kukoricafagyi.html

corn icecrem

corn icecream

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Éci Szerző

   vagy esetleg fussunk össze mihamarabb, mielőtt vm tragikus konyhai baleset áldozatává nem válok 😀

   Válasz

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.