mañana

miután gondosan összeraktam a kis bőröndömet, megnéztem a vonatindulást, legyűrtem a már ébredő pánikot az amszterdami 50 perces átszállási idő miatt (fapados beidegződések #1), lefeküdtem.

legközelebb másnap nagyon hajnalban riadtam, hogy úristen, elfelejtettem becsekkolni (fapados beidegződések #2), félálomban előrángattam a telefonomat, telepítettem a KLM appját és nekiálltam egy 20 perces heroikus küzdelemnek a beszállókártyámért.

elbuktam.

3x.

de nem adtam fel: ekkorra már egészen biztos voltam abban, hogy az app szar, úgyhogy átcsattogtam a nappaliba és bevetettem a nehéztüzérséget: a gépemen gond nélkül becsekkoltam. levél megjön, benne a 2 beszállókártya (na, ugye!), szilaj kanásztánc, vállveregetés, hogy well done, Éci, tök egyedül levezényeltél egy ilyen rendkívül komplex feladatot és még mindig csak negyed 7 van.

na de ha már így alakult, legalább megnézem, hol ülök. 8F, aha, kapu zár 11.00-kor. ok. holnap 11-kor. H O L N A P ?! és amíg megírtam 2 ímélt azoknak, akikkel aznap és másnap találkoztam volna, megjött a KLM újabb levele, amiben értesítenek, hogy 30 óra múlva indulok, megnyitották az online check-in-t, használjam bátran, hogy elkerüljem a reptéri sorbanállást...


az alábbi gombócok voltak azok, amik kirángattak a 2 hete tartó apátiából - nincs bennük semmi csavar, még búzadara se, sőt, ami még sosem volt itt, egy Ízhuszár-recept az alap, mindezzel együtt: k jó. tényleg. szerintem a legtökéletesebb gombócok, amiket valaha megalkottam.

túrógombóc

túrógombóc

hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 2 egész tojás
  • 50 dkg túró
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só

know-how

  1. a vajat kikevertem, majd hozzáütöttem a tojásokat és összedolgoztam a vajjal.
  2. hozzáadtam a túrót (az eredeti receptben áttörték a túrót, mivel ezt a processzt én nem tudom értelmezni, nem is tököltem vele) és a robotgéppel szépen összekevertem.
  3. só, cukor, sütőpor ekkor került bele.
  4. a zsemlemorzsát fokozatosan adtam hozzá a masszához, amit folyamatosan kevertem.
  5. a végére egy lágy, de jól formázható masszát kaptam, amit vizes kézzel gombócoltam (17 lett) és kitetettem az erkélyre hűlni, amíg megírtam 1 jegyzőkönyvet (cc. fél óra).
  6. a megdermedt gombócokat enyhe forrásban levő, sózott vízben kifőztem (miután feljöttek a víz tetejére, még 2 percig hagytam főni őket).
  7. végül egyenként beleforgattam a kifőtt gombócokat a vajon megpirított zsemlemorzsába (itt a vajat is, a zsemlemorzsát is érzésre adagoltam, de csodás módon, pont eltaláltam a mennyiséget).

forrás

túrógombóc

a gombócok alatt egy álomszép LantosJudit kerámiatálca - amit végighurcoltam egész Európán 2x, és végig rettegtem, hogy nehogy valami baja legyen. (FIGYELEM! Juditnál garázsvásár lesz február 25-én, ahol minden Judit-szépség 10% kedvezménnyel lesz megvásárolható.)

túrógombóc

gombóc van még ITT és ITT is, ha ez nem lenne elég.