shit happens

PROLÓGUS

Balázs, mint az eztettem felelős szöveggondozója, ízekre szedte az alábbi 4 mondatot, úgyhogy elöljáróban ide kell írnom, hogy a DL-féle recept egyáltalán nem működött, a drámai jelzőt ki lehet cserélni nyugodtan a szar-ra, ezért nem is linkeltem a receptet. a képen egy működő recept eredménye látható. - mihez kezdenék nélküled, ó, Balázs?!

TÁRGYALÁS

nem annyira sikerült rátekerednem az idén a karácsonyra, úgyhogy nagyjából ez lett volna az egyetlen karácsonyi süti az idén, de végül ez se lett, mert egy héttel karácsony előtt elfogyott.

EPILÓGUS

(de legalább elővettem miatta a fényképezőgépet és elég gyorsan rájöttem, hogy azért 2-3 havi kihagyásokkal azért nem megy olyan gördülékenyen A Tökéletes Kompozíció összerakása, úgyhogy egy darabig nézelődtem az internetben, mások hogy fényképezik le ezt a kekszet (mindenki pont ugyanúgy - inspirálódás vége), de legalább megtaláltam David Leibovitz ultimate baci de damajat - és meg is sütöttem.
az eztettem 10 éves fennállása alatt ilyen drámai eredményt még nem vettem ki a sütőből.
shit happens.)

olasz mogyorós keksz - baci di dama

olasz mogyorós keksz - baci di dama

hozzávalók

  • 24 dkg pirított mogyoró, nem túl durvára darálva (mindent átdúrva SE találtam 12 dkg.nál több mogyorót itthon, úgyhogy a maradék dekákat dióból és mandulából mixeltem)
  • 12.5 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 4 ek kukoricakeményítő
  • nagy csipet só
  • 12 dkg hideg vaj

know-how

  1. a tészta összeállításához a mindenre jó késes aprítómat használtam.
  2. a száraz hozzávalókat összekevertem.
  3. belekockáztam a hideg vajat és addig pörgettem a gépet, amíg a tészta össze nem állt (nagyon gyorsan ment).
  4. a kész tésztát a mérőkanál-szettem teáskanál méretű kanalával kiporcióztam, gombócoltam, tepsibe rakosgattam, kicsit meglapogattam a tetejüket és kitettem hűlni őket az erkélyre 1 órára.
  5. aztán 170 fokon megsütöttem és hagytam teljesen kihűlni (FONTOS! amúgy szétesik).
  6. a kihűlt darabokat csokikrémmel kell összeragasztgatni: véletlenül volt is még egy fél üveg, amit Balázs nem talált meg. kevertem még bele egy kis szilvalekvárt (mert abból is volt egy fél üveg egyrészt, másrészt meg a csodás kézműves csokikrém annyira nem volt jó ízű, mint amennyi végtelen pénzt fizettem érte valami vásárban hirtelen felindulásból).
  7. és akkor az összeragasztgatott kekszek innentől evésre készek - állítólag egy hétig tárolhatók, de 3 nappal később már eléggé bepuhultak a tölteléktől.

forrás