Carszkoje Szelo

Kuplung, 2015. dec.
- jó estét, 2 jegyet szeretnék a koncertre. kártyával lehet?
- csak készpénz. de euró is jöhet.
- aha. és hogy váltjátok?
- 250. (napi közép 317 HUF - a szerk.)


3 perc múlva a pult előtt Zsukával épp azon töprengtünk a vodkalapot nézegtve, hogy Carszkoje Szelo az vajon mi? de leginkább mi az az ár mellette-nak Tolsztojhoz vagy Puskinhoz van köze (Puskinhoz - a szerk.), amikor a pultos lány beszállt a beszélgetésbe:
- ha olyat szeretnétek, tisztán igyátok - végül is igaza van, az este szempontjából tökéletesen mindegy, hogy melyikőjüknek volt köze CS-hoz, úgyhogy legyen egy abból, tisztán.
- és az 1390 HUF (!!!) a 2 vagy a 4 centre vonatkozik?
- 3-ra - ami mostanában inflálódhatott le ennyire, mert a táblán 2 helyen is 5 cl van feltüntve, de ezt mindenki legnagyobb szerencséjére csak pár fröccsel utóbb vettem észre.
- ?????? - aztán magamhoz tértem, és kértem mellé egy pohár csapvizet, mert a majdnem 5 eurós 3 centtől teljesen elfelejtettem, hogy ez amúgy Magyarországon történik épp.
- csak meleg vizünk van.
- hogy?!
- csak meleg vizünk van. meg ásványvíz.
- akkor kérek egy pohár meleg vizet, sok jéggel - a humorérzékem itt már odébbállt, a szemöldököm a homlokom közepén volt és elég tagoltan beszéltem ahhoz, hogy kapjak vizet. cserébe nem kérdeztem rá a HACCP-jükre - de ezt a pultoslány már nem tudja meg. mert ezt az egészet valószínűleg nem ő alakította így.

de ha ez nincs, nem tudom meg, hogy nemcsak a Belvedere k drága, a Kutya vacsorája meg teljesen rendben van - sőt, ezt a tésztát se főztem volna meg. és akkor nem lett volna meg a gyönyörű ív a blog 4. szülinapján, vodkától vodkáig. szóval mégiscsak minden okkal történik.

csirke tejszínes-vodkás szószban

csirke tejszínes-vodkás szószban

hozzávalók

  • 25 dkg fusilli
  • 25 dkg csirkemell
  • 40 dkg dobozos paradicsom (1 doboz)
  • 2 ek paradicsompaszta
  • 1 dl tejszín (én double creamet használtam, 48%-ost)
  • 6 cl vodka
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, cukor
  • bazsalikom
  • aszalt paradicsom, opcionális

know-how

  1. a felaprított hagymát megdinszteltem, a legvégén kis időre hozzáadtam a felszelt fokhagymát is.
  2. a kész hagymákat a dobozos paradicsommal összeturmixoltam, hozzáadtam a vodkát, 1 tk cukrot és ugyanannyi sót - 10-15 perc alatt kis lángon összefőztem.
  3. eddigre már kicsit besűrűsödött, hozzáadtam a vékonyra szeletelt csirkét, a tejszínt és a felcsíkozott bazsalikomot (és az aszalt paradicsomot is, ha lesz végül benne) - készre főztem.
  4. (mivel a végeredményt kicsit hígnak ítéltem, 1 evőkanál keményítővel sűrítettem rajta.)
  5. a közben kifőzött tésztával összekevertem a szószt. rögtönevős. jó.

forrás

chicken vodka sauce

creamy vodka chicken