videóhívás

a mai reggel nagy tanulsága: amikor az ember a könyvelőjét hívja, vagy ne közvetlenül ébredés után, az ágyban heverészve tegye, vagy aludjon pizsamában, esetleg ismerkedjen meg az új telefonjával mélyebben a hívásindítás előtt. és akkor egész biztosan nem fogja megszakítani, teljesen modortalanul, a hívást egy mondat közepén, amikor eljut a tudatáig, hogy az említett könyvelő vajh' miért beszél már fél perce valami videóhívásról.

a golyók még lazán sem kapcsolódnak a fenti eszmefuttatáshoz, és sikerült addig várnom a közzététellel is, amíg újra 30 fok lett - ami tekintve a szeptemberi dátumot, biztonyára hisztérikus állapotba kergetne, ha nem épp Írországban ülnék a 10 fokban és a 2 napja zuhogó esőben -, így nyilvánvalóan senki nem fog a csodálatos képeim hatására kirohanni a konyhába, hogy begyúrjon egy adag tésztát. pedig jó a cucc.

sajtos puffancs

sajtos puffancs

hozzávalók

  • 37.5 dkg liszt (magos kenyérlisztet használtam)
  • 1 zacskó drOetker expressz élesztő
  • 2.25 dl langyos víz
  • 0.5 tk cukor
  • 0.5 tk só
  • 4.5 dkg vaj, felolvasztva
  • 20 dkg sajt, kb. 10-12 g-os kockákra darabolva
  • 1 tojás, a végén a kenéshez
  • nagyszemű só, szezámag (vagy bm egyéb mag a szóráshoz)
  • 1 ek szódabikarbóna

know-how

  1. a lisztet elkevertem az élesztőporral, sóval és cukorral.
  2. a robotgép dagasztókarjával fokozatosan elkevertem a lisztes mixben a felolvasztott vajat, aztán lassan adagoltam hozzá a langyos vizet.
  3. a tésztának lágynak kell lennie, de nem ragadósnak. az én lisztem majdnem felvette az összes vizet.
  4. hagytam úgy 10 percet pihenni.
  5. a pihenési idő alatt a sajtokat felkockáztam: ementálit, füstölt scamorzát és fetát használtam (ezt kaporba forgatva).
  6. a tésztát elnegyedeltem, a negyedeket feleztem, aztán a feleket is tovább feleztem: így 16 kis darabom lett.
  7. a kis darabokat kör alakúvá lapogattam, és mindegyikbe belecsomagoltam egy sajtkockát.
  8. a kész golyókat forrásban lévő szódabikarbónás vízben 15 mp-ig főztem, majd szűrőkanállal kiszedtem őket egy (sütőpapíros) tepsibe (én évek óta szilikonos sütőlapot használok, ami rendszeresen van a Lidl-ben is, és az Aldiban is - azt hiszem, az előbbit szeretem jobban, de amúgy a célnak mindkettő tökéletes).
  9. a tepsiben levő golyókat lekentem a felvert tojással és megszórtam szezámmaggal.
  10. 160 fokos sütőben aranybarnára sütöttem őket.
  11. ez a tészta kísértetiesen hasonlít a bagel tésztájára: sűrű, tömör darab. langyosan szuperfinom, hidegen már kicsit fojtós, de ezen némi vajjal, sajtkrémmel lehet segíteni. illetve: állítólag ez a ultimate bajor perec tésztája is.

forrás

cheese-stuffed buns

cheese-stuffed buns

cheese-stuffed buns